Velikonoce ve skanzenu - program pro veřejnost

14.04.2022 09:00
Velikonoce ve skanzenu - program pro veřejnost
 
14. 4. 2022 – 17. 4. 2022
Skanzen Vysoký Chlumec, vhodné pro děti
 
Velikonoční svátky na venkově ve středním Povltaví, ukázky tradičních zvyků a rukodělných činností v autentickém prostředí venkovských chalup, dvorků a zápraží.
 
Dubnové prohlídky Skanzenu Vysoký Chlumec přiblíží tradiční zvyky a atmosféru velikonočních svátků na venkově v minulých stoletích. V malebném prostředí venkovských chalup si návštěvníci vyzkouší malování vajíček, pletení pomlázek, výrobu píšťalek a keramiky, tkaní pentlí na pomlázky a chybět nebude ani předení na kolovrátku. Ve čtvrtek a v neděli se budou péct jidáše v kachlových kamnech, v pátek a v sobotu pak chleba v historické peci chlebové peci. Součástí programu je i ukázka provozu mlýna a děti čeká na zápražích a mezi chalupami řada úkolů věnovaných tradičním velikonočním zvykům.
 
Během programu nebudou probíhat komentované prohlídky (trasa A), ale v rámci vstupenky bude možné absolvovat volnou prohlídku (trasa B). O víkendu 9. – 10. dubna je skanzen pro veřejnost otevřen v běžném režimu, tedy pro komentované i volné prohlídky bez ukázek řemesel, ale se sváteční výzdobou.
 
Oslavte s námi 20 let od otevření skanzenu pro veřejnost! Tematické upomínkové předměty můžete zakoupit v pokladně skanzenu a v infocentru Městyse Vysoký Chlumec.
 
 

Fotogalerie: Velikonoce ve skanzenu - program pro veřejnost