Kino Benešov – březen 2014

28.02.2014 13:18

02.03.-05.03.            od 20:00                                                       B A B O V Ř E S K Y  2. Česká komedie - 110 min. - přístupný - vstupné 130 Kč

Druhý díl letní komedie Z. Trošky začíná tam, kde první díl skončil: do vesnice přijíždějí mladí hokejisté, kteří přijeli navštívit svého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu pár dní trénovali i odpočívali. Holky z vesnice hned cítí příležitost. Ve filmu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a vtipné okamžiky.

 

02.03. od 17:30                                           V E L K Á   OŘÍŠKOVÁ   LOUPEŽ – 3D USA/KAN - 86 min. – dětský, rodinný – české znění – vstupné 130 Kč

Dětská animovaná komedie. Veverčák Surly a jeho krysí kamarád Buddy mají něco za lubem. Zima je za dveřmi a oni přemýšlí, kde si ve městě nashromáždí zásoby. Zoufalá doba si žádá zoufalé činy, a proto se společně se svými kumpány pokusí vykrást obchod s oříšky. Nic ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo…

 

06.03. od 19:30                                                                                         N O N  -  S T O P   

USA - 106 min. - přístupný od 12 let - titulky – vstupné 120 Kč

„Únos je teprve začátek.“  LIAM NEESON se ve skvělém thrilleru vrací do akční role osamělého drsného hrdiny. Tentokrát jako „vzdušný šerif“ dostane na palubě letadla SMS zprávu, jíž nechybí síla rozpoutat napínavý akční thriller plný ďábelských zvratů. 150 milionů na účet, nebo každých 20 minut někdo zemře. To se začnou dít věci.

 

07.03.-09.03. od 17:30DOBRODRUŽSTVÍ PANA PEABODYHO A SHERMANA  USA - 92 min. - dětský – české znění  - vstupné děti 130 Kč /dospělí 150 Kč – 3D

Animovaný, dobrodružný příběh pro prcky, ale i pro starší diváky. Hrdinou je malý kluk a jeho pes, který má takové IQ, že by vedle něj Einstein vypadal jako blábolící moula. Potkal je ale velký problém. Kdosi jim ukradl stroj času a začíná s ním dělat hodně velkou neplechu. Je čas to zarazit!

 

07.03.-09.03. od 19:30                                                                 P A M Á T K Á Ř I      USA - 121 min. - přístupný od 15 let - titulky – vstupné 120 Kč

Režie: George Clooney. Památkáři nejsou žádní nudní patroni, ale unikátní vojenská jednotka. Nasazovali vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvali skvosty, které ve 2. světové válce nakradli.  Hvězdné jednotce velí sám George Clooney, kterého doplňují Matt Damon, Bill Murray, John Goodman a Cate Blanchett.  Riskovali životy, aby ochránili ty největší poklady lidstva. Netradiční válečný bestseller plný nadhledu a humoru.

 

08.03. od 17:00                                                    V A M P Í R S K Á   A K A D E M I E   

USA - 105 min. - mládeži přístupný  - titulky – vstupné 120 Kč

Fantasy dobrodružná a zábavná podívaná pro teenagery/ky/. Rose je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou klidní a smrtelní vampýři, žijící v našem světě.  Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krve - žíznivými vampýry - Strigoji. Příběh Rose a její kámošky morojské princezny Lissy, Olga Kurylenko a G. Byrne.

10.03. od 19:30                                                                                          K A N D I D Á T   

Česko-slovenský film - 106 min. - přístupný - vstupné 110 Kč

Skutečný příběh, který se nestal. V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Sledujeme zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Hrají: Marek Majeský, R. Luknár, Michal Dlouhý, P. Nový, M. Chalmovský, A. Bendová a další.

 

11.03. od 19:30                                                                                      P H I L O M E N A

ANGL - 98 min. - přístupný od 12 let - titulky – vstupné 110 Kč

Philomena je emocionální příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Silný příběh ženy, pátrající po svém synovi, jenž jí byl v mládí násilně odebrán jeptiškami v klášteře a nabídnut k adopci. V hlavních rolích uvidíte herečku Judi Dench a Stevena Coogana. Kdysi jako náctiletá otěhotněla a porodila syna, 50 let ho pak hledala.

 

12.03. od 17:30                                                                  V Š E   J E   Z T R A C E N O

USA - 106 min. - přístupný od 12 let - titulky – vstupné 100 Kč

Dobrodružné drama. V hlavní roli Robert Redford. Osamělý mořský vlk zažil už mnoho krizí. Tato začíná střetem s kontejnerem a smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. Silný příběh o souboji člověka s přírodou.

 

12.03.-14.03. od 19:30                                            3 0 0 :  V Z E S T U P   Ř Í Š E – 3D   

USA - 102 min. - přístupný od 15 let - titulky – vstupné 140 Kč

Pokračování epické komiksové ságy, vyprávěné úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300”, nyní na moři. Řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Musí čelit na moři masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. Hlavní role velkofilmu: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton, Lena Headey a další.

 

14.03. od 17:30                                                                      L E G O   P Ř Í B Ě H – 3D

USA - 100 min. - dětský – české znění - vstupné 110 Kč

Animovaná dobrodružná komedie s panáčkem Emmetem v hlavní roli a s mnoha hrdiny známé stavebnice Lego.

 

16.03.-17.03.            od 19:30                                               N E E D   F O R   S P E E D – 3D

USA - 130 min. - přístupný od 12 let - titulky – vstupné 150 Kč

Na velká plátna se smykem řítí filmová adaptace herní legendy Need For Speed. Přináší vysokooktanový adrenalin, jízdu bez limitů a především opojný pocit z rychlých aut, která se řítí otevřenou krajinou. Ve světě nezákonných silničních závodů se odvíjí příběh pomsty, závod s protivníky, závod s časem.  Hlavní role: Aaron Paul, Dom. Cooper, M. Keaton, I. Poots a další.

 

 

 

 

 

18.03. od 19:30                                                                                          F A I R   P L A Y   

Český film - 100 min. – přístupný od 12 let - vstupné 120 Kč

Osmdesátá léta v Československu.  Mladičké sprinterce Anně bez jejího vědomí podávají anabolické steroidy. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy. Anna se dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá dál trénovat bez nich. Její maminka doufá, že Anna účasti na olympijských hrách využije k emigraci, a podává jí anabolika tajně, pod rouškou neškodných vitaminů.  Režie: A. Sedláčková.

 

19.03. od 17:30                                                                               M R Ň O U S K O V É

FRA - 86 min. – dětský, rodinný – české znění - vstupné 100 Kč

ÚDOLÍ ZTRACENÝCH MRAVENCŮ. Rodinné celovečerní francouzské animované dobrodružství, natočené na motivy velmi úspěšných krátkých příběhů Mrňouskové.

 

 19.03. od 19:30                                                                             G R A V I T A C E – 3D

USA  - 91 min. -  mládeži přístupný - titulky – vstupné 100 Kč

Sandra Bullock a George Clooney. Na kosmické lodi dojde ke katastrofě. Doporučujeme. Dokonalý film ve 3D.

 

20.03-24.03. od 19:30                                  10  PRAVIDEL  JAK  SBALIT  HOLKU    

Český film - 115 min. - přístupný - vstupné 140 Kč

Filmová komedie tvůrce diváckých hitů Karla Janáka (Snowboarďáci a Rafťáci). Hlavní hrdina Marek je typickým příkladem mladého mimoně, který potká jednoho dne dívku svých snů a zamiluje se tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky.  „Přátelé“ povolají na pomoc jeho otce, který je úspěšným autorem bestsellerů na téma „jak získat ženu“. Svérázné kurzy dívčí psychologie mu ale zadělají na nejeden veliký průšvih.

 

21.03., 22.03. od 17:00                                                                      P O M P E J E – 3D   

USA - 102 min. - přístupný – české znění – vstupné 150Kč

Velkolepá katastrofická podívaná, která spojuje milostný příběh a zkázu kvetoucího antického města. 24. 08. 1979 našeho letopočtu se probouzí sopka Vesuv a v bouři ohnivých erupcí pohřbila celé město a zaclonila slunce v pravé poledne. Tváří v tvář katastrofě musí gladiátor, jehož čekal poslední boj o konečnou svobodu, zachránit svou lásku - anebo to aspoň zkusit. Hr. Kit Harington a E. Browning.

 

23.03. od 17:30                                                                                                N  I  K  O    2.

FIN  - 75 min. – dětský, rodinný – české znění - vstupné 100 Kč

Sobík Niko se musí vydat na záchrannou misi svého nevlastního bratra, který je unesen zlými orly. Na této své cestě samozřejmě potkává spoustu nových přátel, se kterými není nouze o legraci. Animované dobrodružství.

 

25.03. od 19:30                                                     D Ě D I C T V Í aneb kurva se neříká

Český film - 106 min. - přístupný od 12 let – vstupné 120 Kč

Dlouho očekávané pokračování kultovní komedie. Vrací se hlavní hrdina příběhu Bohuš v podání Bolka Polívky.

 

 

26.03. od 17:30                                                            B E L L A   A   S E B A S T I Á N

FRA  - 95 min. - dětský – české znění - vstupné 110 Kč

Dobrodružný rodinný film z okouzlujícího horského prostředí, natočený podle slavného seriálu z roku 1965, ve kterém se odehrávají dobrodružné příběhy malého chlapce Sebastiána a jeho fenky Belly. Příběhy, které potěší.

 

26.03. od 19:30                                                                            B A B O V Ř E S K Y  2.

Česká komedie - 110 min. - přístupný - vstupné 130 Kč

Druhý díl letní komedie Z. Trošky začíná tam, kde první díl skončil: do vesnice přijíždějí mladí hokejisté, kteří přijeli navštívit svého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu pár dní trénovali i odpočívali. Holky z vesnice hned cítí příležitost. Ve filmu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a vtipné okamžiky.

 

27.03.-30.03. od 19:30                                                                                      N  O  E – 3D   

USA  - 135 min. – přístupný od 12 let – české znění – 150 Kč

Plnokrevné dobrodružné katastrofické drama s hrdinou, kterému Russell Crowe dodá patřičnou razanci. Svět už zachránila řada hrdinů, ale on byl první. Režisér D. Aronofsky odvypráví jednu z nejstarších legend lidstva tak, jak jste ji asi ještě neslyšeli. Země se ocitla na okraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Velkofilm.

 

28.03. od 17:30                                            V E L K Á   OŘÍŠKOVÁ   LOUPEŽ – 3D

USA/KAN - 86 min. - dětský – české znění - vstupné 120 Kč

Dětská animovaná komedie. Veverčák Surly a jeho krysí kamarád Buddy mají něco za  ubem. Zima je za dveřmi a oni přemýšlí, kde si ve městě nashromáždí zásoby. Zoufalá doba si žádá zoufalé činy, a proto se společně se svými kumpány pokusí vykrást obchod s oříšky. Nic ale není tak jednoduché, jak se jim na první pohled zdálo…

 

29.03.-30.03. od 17:30                                      Z V O N I L K A   A   P I R Á T I – 3D

USA - 78 min. - dětský – české znění – vstupné děti 140 Kč /dospělí 165 Kč

Animované dobrodružství o Zarině, chytré víle, která je ohromena neuvěřitelnými možnostmi modrého kouzelného prášku. Kvůli svým odvážným nápadům se dostává do potíží a spojí své síly s piráty, kteří z ní udělají kapitánku lodi.  Zvonilka se vydá na dobrodružnou pouť, aby našla Zarinu a společně pak zkříží meče s bandou pirátů pod vedením plavčíka Jamese, ze kterého se má stát legendární Kapitán Hook.

 

31.03. od 19.30                                                       A N G E L I K A - markýza andělů

FRA - 113 min. – přístupný od 12 let – české znění – vstupné 110 Kč

Remake. Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého hraběte Joffreye de Peyrac. Ten si svým šarmem a inteligencí brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Pak je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen.  Angelika plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen.

 

Kino otevírá 30 minut před začátkem filmu. Vstupenky nelze rezervovat či zakoupit předem. Změna programu a vstupného je vyhrazena.

 

Provozovatel kina: Jenšík Ladislav, Poštovní 8, Benešov

(s podporou města Benešov)

www.kinoagentura.cz, tel.: 606 963 700

PROGRAM PŘÍMÝCH PŘENOSŮ Z  METROPOLITNÍ OPERY

V KINĚ BENEŠOV

Sobota  01.03. 2014 v 17:45    Alexander P. Borodin | Kníže Igor  
Sobota  15.03. 2014 v 17:45    Jules Massenet | Werther 
Sobota  05.04. 2014 v 18:45    Giacomo Puccini | La bohème (Bohéma) 
Sobota  26.04. 2014 v 18:45    W. A. Mozart | Così fan tutte (Takové jsou  všechny)                                                                                    

Sobota  10.05. 2014 v 18:45    Gioacchino Rossini | La cenerentola (Popelka) 

 

Bližší informace a předprodej vstupenek na tel.: 602 394 003.  Cena vstupenky na jedno představení činí 300 Kč, pro milovníky opery je připraveno i zvýhodněné vstupné v ceně 250 Kč (při zakoupení vstupenek na min. 2 další představení).

Další informace a podrobnosti najdete na  http: //www.metopera.cz/prg.php.